• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Film: Retour en Bourgogne bij Filmtheater Fanfare

Wanneer: 
14 sep 2017 - 20:15
Waar: 
Oudenbosch

Film: Retour en Bourgogne bij Filmtheater Fanfare

Tijdens de Halderbergse Cultuurmaand vertoont Fanfare films met het thema 'Boeren, burgers en buitenlui'.

 

De broers Jérémie en Jean en hun zus Juliette zullen door het overlijden van hun vader de wijngaard van de familie over moeten nemen en échte wijnboeren moeten worden. Jean woont al tien jaar in Australië, maar komt tijdelijk terug naar zijn geboortestreek Bourgogne. We volgen een jaar van het trio bij hun twijfels over hoe het verder moet en de moeilijke te nemen beslissingen, de na te streven kwaliteit van de wijnen, om dan nog maar te zwijgen van hun persoonlijke troubles.

 

“„Het voelt alsof dit land van jou is, maar jij ook van dit land bent”, mijmert Jean, de hipster-wijnboer die kosmopolitisme met nationaal erfgoed verzoent. In Bourgogne rijpt wijn tien, twintig jaar, beseft hij. Niet twee jaar, zoals in Australië. En met die gedachte kunnen Jean en Frankrijk de wereld weer even aan.” (NRC)

 

“Er had zeker wat meer pit mogen zitten in dit kleinschalige drama, maar met het hart op de juiste plek kun je daar nooit lang over blijven mopperen.” (Filmtotaal)

 

Natuurlijk doen we in de pauze ‘iets met Bourgondische wijnen’, maar daar werken we het moment van samenstelling van deze folder nog aan. Houd de Fanfare-nieuwsbrief in de gaten!

 

Frankrijk 2016. Regie: Cédric Klapisch. Duur: 114’. Met: Ana Girardot, María Valverde, Pio Marmaï, François Civil, Jean-Marc Roulot e.a.

Entree: 
€8,-, met Fanfarepas of CJP: €6,-.